Drůbeží špíz recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
150 g cibule
300 g kuřecí prsa
100 g anglická slanina
150 g červená paprika
sójová omáčka
petrželová nať
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu: Utřeme česnek, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, mletou papriku, na drobno nakrájenou petrželovou nať a trochu oleje. Marinádu dobře promícháme. Maso si nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády

  2. Během toho si nakrájíme slaninu, cibuli a papriku na stejně velké dílky. Maso i zeleninu střídavě napichujeme na špejle nebo špízové jehly tak, abychom měli 4 porce

  3. Připravíme si pekáč, do kterého naskládáme špízy. Posypeme je nakrájenou cibulkou najemno, podlijeme vodou a dáme péct. Drůbeží špízy pečeme tak 40 - 45 minut

  4. Drůbeží špízy podáváme s jakkoliv upravenými brambory, s různými zeleninovými saláty a přelité výpekem s cibulkou. Špízy podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!