Zapečený vepřový řízek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 3 ks feferonka pepř mletý 200 g dušená šunka sádlo nebo olej 1 ks cibule (větší) 600 g vepřová krkovice nebo kýta
Postup Zapečený vepřový řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky, tak jak jsme zvyklý (já dělám asi centimetrové plátky)., osolíme, jemně opepříme nechám chvíli uležet. Pak obalíme ve strouhance a rozšlehaných vajíčkách
Řízky zprudka opečeme. Naskládáme do připravené zapékací mísy, poklademe nakrájenou cibulí, šunkou nebo uzeným (nakrájené na špalíčky) a feferonkami
Zapékací mísu s řízky dáme na 20-30 minut zapéct na 220°C
Hotové řízky podáváme s rýží, doplněné čerstvou zeleninou.