Pečené brambory s česnekovým dresinkem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
200 g majonéza
rajče
150 ml podmáslí
1 ks šalotka
olivový olej
mletý černý pepř
500 g rané brambory
chilli-česnekový olej
1,5 hrst čerstvý medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Rané brambory omyjeme a osušíme. Do každé brambory ostrým nožem uděláme zářezy asi 0,5 cm široké a asi do dvou třetin brambory hluboké. Poté každou bramboru potřeme olejem, osolíme a pečeme v alobalu při 200 °C asi 40 minut doměkka

  2. Každý kus upečené brambory napíchneme na jehlu, přidáme rajčata nebo jinou oblíbenou zeleninu a vše potřeme chilli-česnekovým olejem a posypeme hrubou solí. Brambory položíme na plech vyložený pečícím papírem a při 220 °C opečeme dozlatova

  3. Mezitím si připravíme česnekový dresink. Oloupanou šalotku a očištěný medvědí česnek jemně nasekáme. Majonézu rozšleháme s podmáslím do hladké konzistence. Pak vmícháme prolisovaný česnek, šalotku, sůl, pepř a nasekaný medvědí česnek. Česnekový dresink necháme v chladu rozležet

  4. Pečené brambory rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s česnekovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!