Pečené brambory s česnekovým dresinkem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 200 g majonéza rajče 150 ml podmáslí 1 ks šalotka olivový olej mletý černý pepř 500 g rané brambory chilli-česnekový olej 1,5 hrst čerstvý medvědí česnek
Postup Pečené brambory s česnekovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Rané brambory omyjeme a osušíme. Do každé brambory ostrým nožem uděláme zářezy asi 0,5 cm široké a asi do dvou třetin brambory hluboké. Poté každou bramboru potřeme olejem, osolíme a pečeme v alobalu při 200 °C asi 40 minut doměkka
Každý kus upečené brambory napíchneme na jehlu, přidáme rajčata nebo jinou oblíbenou zeleninu a vše potřeme chilli-česnekovým olejem a posypeme hrubou solí. Brambory položíme na plech vyložený pečícím papírem a při 220 °C opečeme dozlatova
Mezitím si připravíme česnekový dresink. Oloupanou šalotku a očištěný medvědí česnek jemně nasekáme. Majonézu rozšleháme s podmáslím do hladké konzistence. Pak vmícháme prolisovaný česnek, šalotku, sůl, pepř a nasekaný medvědí česnek. Česnekový dresink necháme v chladu rozležet
Pečené brambory rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s česnekovým dresinkem.