Kynutý švestkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 60 g olej sůl 2 ks vejce 60 g máslo 1 kostka droždí 300 g švestky 100 g cukr krupice 500 g polohrubá mouka drobenka 1,5 - 2 dl mléko (podle potřeby)
Postup Kynutý švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z trošky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek
Na pracovní desku prosijeme mouku, kterou špetkou soli osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce rozšlehaná v mléce a společně s vykynutým kváskem zaděláme do těsta. Mělo by být takové pérovací, pružné. Necháme vykynout
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme
Těsto vytáhneme na vymaštěný plech, poklademe půlkami omytých švestek, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175°C přibližně na 45 minut.