Jablkové řezy se šlehačkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 ml olej 4 ks vejce 4 ks jablko 1/2 l voda 1/2 balíčku prášek do pečiva 200 g cukr krupice 2 lžíce cukr krystal 2 lžíce mletá skořice 2 lžíce kysaná smetana 300 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání 120 ml vlažná voda 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Jablkové řezy se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
V míse našleháme vejce, postupně přidáme olej, vodu, cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva
Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě při 150°C 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout
Před dopečením zbavíme jablka jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Rozmícháme pudink se skořicí a s vodou a přivedeme ho k varu. Pak přisypeme nastrouhaná jablka a provaříme. Osladíme cukrem a ochutíme citronovou šťávou
Uvařený pudink s jablky necháme částečně vychladnout, občas promícháme
Ve vyšším hrnku do tuha vyšleháme šlehačku a lehce přimícháme kysanou smetanu
Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící přidáme částečně vychladlý pudink s jablky
Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.