Maminčiny jablkové lívance recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1,5 hrnek mléko 3 ks jablko jablko 1 lžička prášek do pečiva 1/4 hrnku cukr krupice cukr moučka meduňka mascarpone 1 - 2 špetky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky hladká mouka
Postup Maminčiny jablkové lívance
Postup přípravy receptu
-
Sladší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle
Vejce rozšleháme s mlékem. Mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli promícháme, nezapomeneme přidat také prášek do pečiva. Suchou směs postupně přimícháme k tekuté a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a mletou skořici
Pánev na lívance rozpálíme a potřeme olejem. Do každého kolečka vlijeme těsto, necháme zatáhnout, osmažit 3 - 4 minuty a obrátíme. Takto postupujeme do vyčerpání těsta
Maminčiny jablkové lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem a zdobíme jablíčky, meduňkou a podle chuti můžeme přidat i kopeček mascarpone či zakysané smetany.