Maminčiny smažené karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
majoránka
1 ks cibule
100 ml voda
libeček
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
500 g mleté maso
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na karbanátky použijeme kvalitní mleté maso (půl na půl hovězí a vepřové). K mletému masu přilijeme vlažnou vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme

  3. K masu na karbanátky přidáme osmaženou cibulku, prolisovaný česnek a veškeré koření. Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce. Směs osolíme a opepříme. Přidáme vejce, mouku a strouhanku, vše dobře propracujeme

  4. Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které zploštíme. Karbanátky obalíme ve strouhance

  5. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova

  6. Maminčiny smažené karbanátky ihned podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou apod. Jsou dobré i zastudena s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!