Maminčiny vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

150 g máslo
2 ks žloutek
30 g cukr moučka
cukr moučka
200 g hladká mouka
2 špetky citronová kůra
vanilkový lusk
80 g mleté lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a cukr prosejeme. Máslo necháme změknout. Z bio citronu nastrouháme kůru

  2. Na vál dáme mouku, cukr, na kousky nakrájené máslo, citronovou kůru a žloutky, přidáme také jemně mleté lískové oříšky. Vše rukama zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme odležet v lednici alespoň 30 minut

  3. Z těsta vyválíme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky a mezi prsty vytvarujeme do rohlíčku

  4. Rohlíčky ukládáme dál od sebe na plech s pečícím papírem a vkládáme do trouby vyhřáté na 175 °C. Vanilkové rohlíčky pečeme asi 8 minut dorůžova

  5. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, který jsme provoněli vanilkovým luskem

  6. Maminčiny vanilkové rohlíčky podle tohoto receptu nepotřebují dlouhé týdny odležet, jsou hned křehké. Vyzkoušejte také vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!