Slaninová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks vejce
1,5 l voda
1 ks masox
100 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
3 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme vhodnou nádobu a plátky prorostlé slaniny vysmažíme dokřupava a vyjmeme je. Kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme

  2. Zeleninu přidáme do výpeku a krátce orestujeme. Zaprášíme ji dětskou krupičkou a zalijeme vodou. Zhruba 1,5 l. Slaninovou polévku vaříme asi 20 minut. Zhruba v polovině vaření vhodíme masox. Nakonec do polévky zavaříme přes vidličku rozkvedlané vajíčko. Polévku ochutíme solí, pepřem a nejlépe čerstvými bylinkami

  3. Při podávání vložíme do každého talíře se slaninovou polévkou osmažený plátek slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!