Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

75 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
60 g máslo
125 ml mléko
rozinky
1 balíček vanilkový cukr
400 g hrubá mouka
1 balíček sušené droždí
150 g meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se špetkou soli a sušeným droždím. Přidáme cukr, mléko, změklé máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše promísíme s moukou a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme přikryté kynout asi 30 minut

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C, na zajíčka odebereme asi 1/3 těsta. Na hlavičku si vytvarujeme malou kouli a taky jednu větší na tělo. Ouška, tlapky a ocásky uděláme ze zbytku těsta. Zbylé 2/3 těsta rozdělíme na 10 dílků, ze kterých budeme tvarovat kuřata, ke kterým uděláme i křidýlka

  3. Figurky necháme ještě krátce kynout na plechu a pak pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě

  4. Velikonočního kynutého zajíčka s kuřátky potřeme ohřátým džemem a ozdobíme rozinkami a čokoládou, ale není to úplně nutné

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!