Zapečený topinambur se zelenými fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce 50 g niva 100 ml zakysaná smetana mletý černý pepř 100 g zelené fazolky 75 g eidam 30% 250 g topinambur 100 ml smetana 12% máslo na yymazání
Postup Zapečený topinambur se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Hlízy topinamburu důkladně očistíme kartáčkem, vložíme do osolené vroucí vody a cca 10 - 15 minut povaříme doměkka. Oloupeme je a nakrájíme na plátky
Zelené fazolky zvlášť uvaříme
Do máslem vymazané zapékací misky vložíme vrstvu hlíz, opepříme, přidáme vrstvu uvařených zelených fazolek, nastrouhanou nivu, potřeme zakysanou smetanou a poklademe zbytkem hlíz. Posypeme strouhaným eidamem a zalijeme vajíčkem rozšlehaným ve smetaně
Topinambur se zelenými fazolkami dáme zapéct do trouby na 180 °C a pečeme, až povrch zezlátne
Zapečený topinambur se zelenými fazolkami ihned podáváme, třeba jako rychlou a moc dobrou večeři.