Zapečený topinambur se zelenými fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
50 g niva
100 ml zakysaná smetana
mletý černý pepř
100 g zelené fazolky
75 g eidam 30%
250 g topinambur
100 ml smetana 12%
máslo na yymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hlízy topinamburu důkladně očistíme kartáčkem, vložíme do osolené vroucí vody a cca 10 - 15 minut povaříme doměkka. Oloupeme je a nakrájíme na plátky

  2. Zelené fazolky zvlášť uvaříme

  3. Do máslem vymazané zapékací misky vložíme vrstvu hlíz, opepříme, přidáme vrstvu uvařených zelených fazolek, nastrouhanou nivu, potřeme zakysanou smetanou a poklademe zbytkem hlíz. Posypeme strouhaným eidamem a zalijeme vajíčkem rozšlehaným ve smetaně

  4. Topinambur se zelenými fazolkami dáme zapéct do trouby na 180 °C a pečeme, až povrch zezlátne

  5. Zapečený topinambur se zelenými fazolkami ihned podáváme, třeba jako rychlou a moc dobrou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!