Jarní pórková polévka s hráškem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
2 ks vejce
4 lžíce máslo
tymián
1 ks pórek
2 lžíce hladká mouka
3 ks jarní cibulka
200 g zelený hrášek
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, zbavíme zdřevnatělých částí a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Bílou část jarní cibulky nasekáme najemno a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na jemné plátky. Hrášek podusíme na jedné lžíci másla se solí a pepřem doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. V hrnci na 3 lžících másla osmahneme cibulku s česnekem a 2/3 nakrájeného pórku. Pak přidáme mouku, ještě asi 3 minuty opékáme a za stálého míchání zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř a tymián a zvolna vaříme asi 15 minut. Poté ponorným mixerem polévku rozmělníme dohladka, opět přivedeme k varu a přidáme zbývající pórek a připravený hrášek. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a podle potřeby dochutíme

  3. Jarní pórkovou polévku s hráškem rozdělíme na porce, ozdobíme plátky vařených vajec, posypeme pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!