Jarní pórková polévka s hráškem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 l vývar 2 ks vejce 4 lžíce máslo tymián 1 ks pórek 2 lžíce hladká mouka 3 ks jarní cibulka 200 g zelený hrášek mletý černý pepř čerstvá pažitka
Postup Jarní pórková polévka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme, zbavíme zdřevnatělých částí a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Bílou část jarní cibulky nasekáme najemno a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na jemné plátky. Hrášek podusíme na jedné lžíci másla se solí a pepřem doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky
V hrnci na 3 lžících másla osmahneme cibulku s česnekem a 2/3 nakrájeného pórku. Pak přidáme mouku, ještě asi 3 minuty opékáme a za stálého míchání zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř a tymián a zvolna vaříme asi 15 minut. Poté ponorným mixerem polévku rozmělníme dohladka, opět přivedeme k varu a přidáme zbývající pórek a připravený hrášek. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a podle potřeby dochutíme
Jarní pórkovou polévku s hráškem rozdělíme na porce, ozdobíme plátky vařených vajec, posypeme pažitkou a ihned podáváme.