Domácí křupavá ciabatta recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1,5 hrnek voda 1 kostka droždí 1 plechovka olivy 8 lžic olivový olej 4 hrnky hladká mouka
Postup Domácí křupavá ciabatta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olivový olej, sůl, vlažnou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto na ciabattu přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl roztáhneme do délky i šířky a posypeme nakrájenými olivami. Pak těsto zavineme jako závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout
Potom plech vložíme do vyhřáté trouby a ciabattu pečeme přibližně na 200 °C do zrůžovění
Domácí křupavou ciabattu podáváme k různým pokrmům jako přílohu.