Domácí křupavá ciabatta recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1,5 hrnek voda
1 kostka droždí
1 plechovka olivy
8 lžic olivový olej
4 hrnky hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olivový olej, sůl, vlažnou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto na ciabattu přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl roztáhneme do délky i šířky a posypeme nakrájenými olivami. Pak těsto zavineme jako závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout

  3. Potom plech vložíme do vyhřáté trouby a ciabattu pečeme přibližně na 200 °C do zrůžovění

  4. Domácí křupavou ciabattu podáváme k různým pokrmům jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!