Cizrna s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl kmín 1 ks pórek 0,5 balíčků cizrna 1 balíček žampiony grilovací koření 1 balíček kuřecí řízek koření na pizzu
Postup Cizrna s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme podle návodu na sáčku (nejlépe přes noc). Kuřecí prsní řízky nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi grilovacího koření, směsi na pizzu, oleje a necháme v ledničce odležet. Na mírném ohni uvaříme cizrnu, po chvíli osolíme. Čerstvé žampiony nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka
Nakrájené žampiony dáme smažit na olej, za minutu přidáme grilovací koření, koření na pizzu a celý kmín. Lehce restujeme, potom přidáme pórek nakrájený na kolečka a promícháme. Směs za chvíli odstavíme, tak aby žampiony byly šťavnaté a pórek příjemně měkký na skus. Směs dáme do vedlejší nádoby včetně šťávy
Na stejnou pánev dáme restovat naložené kuřecí nudličky podle potřeby, aby kuřecí maso zůstalo pěkně šťavnaté, stačí jen pár minut. Hotové maso opět vložíme do nádoby se žampiony a pórkem. Nakonec přidáme scezenou uvařenou cizrnu. Promícháme a můžeme podávat
Cizrnu s kuřecím masem podáváme ihned na stůl jako chutný hlavní chod.