Krémové žampionové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
30 g máslo
1 ks cibule
400 g rýže
oregano
500 g žampiony
2 dl bílé víno
mletý pepř
1,5 l zeleninový vývar
tvrdý sýr
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme slaninu s cibulí, kterou lehce opečeme, přidáme žampiony. Směs krátce orestujeme. Po pár minutách přidáme rýži, vše promícháme a zalijeme vínem. Chvíli povaříme. Rizoto průběžně mícháme a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut. Jakmile je rýže hotová, rizoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky

  3. Krémové žampionové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem, dozdobíme bylinkami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!