Krémové žampionové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g slanina sůl 30 g máslo 1 ks cibule 400 g rýže oregano 500 g žampiony 2 dl bílé víno mletý pepř 1,5 l zeleninový vývar tvrdý sýr čerstvá bazalka
Postup Krémové žampionové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme
V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme slaninu s cibulí, kterou lehce opečeme, přidáme žampiony. Směs krátce orestujeme. Po pár minutách přidáme rýži, vše promícháme a zalijeme vínem. Chvíli povaříme. Rizoto průběžně mícháme a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut. Jakmile je rýže hotová, rizoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky
Krémové žampionové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem, dozdobíme bylinkami a podáváme.