Ivetin steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžičky solamyl
2 lžíce olivový olej
4 lžíce plnotučná hořčice
4 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
1 lžíce koření na steak
4 ks kuřecí stehna (střední)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem - kuřecí prsíčka zbavíme kůžičky a šlach, naklepeme je hranou dlaně a mírně posolíme. V misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, olej, solamyl a koření (koření na steak, drcený barevný pepř - zvolíme podle chuti). Marinádu dobře promícháme, vložíme do ní postupně steaky a "vykoupeme" je. Steaky necháme v marinádě, přikryté misce a v lednici přes noc marinovat

  2. Rozpálíme olej, steaky necháme mírně okapat a pak je osmažíme z obou stran do zlatohněda

  3. Jako přílohu doporučuji hranolky a sterilovanou červenou řepu. Ivetin steak na talíři přelijeme zbylou marinádou (můžeme ji i prohřát) a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!