Ivetin steak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžičky solamyl 2 lžíce olivový olej 4 lžíce plnotučná hořčice 4 lžíce sójová omáčka olej na smažení 1 lžíce koření na steak 4 ks kuřecí stehna (střední)
Postup Ivetin steak
Postup přípravy receptu
-
Den předem - kuřecí prsíčka zbavíme kůžičky a šlach, naklepeme je hranou dlaně a mírně posolíme. V misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, olej, solamyl a koření (koření na steak, drcený barevný pepř - zvolíme podle chuti). Marinádu dobře promícháme, vložíme do ní postupně steaky a "vykoupeme" je. Steaky necháme v marinádě, přikryté misce a v lednici přes noc marinovat
Rozpálíme olej, steaky necháme mírně okapat a pak je osmažíme z obou stran do zlatohněda
Jako přílohu doporučuji hranolky a sterilovanou červenou řepu. Ivetin steak na talíři přelijeme zbylou marinádou (můžeme ji i prohřát) a podáváme.