Srnčí kostky na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 5 dkg cibule 2 dl červené víno 15 dkg kořenová zelenina instantní jíška 700 g srnčí kýta 2 lžičky kořenící směs
Postup Srnčí kostky na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno
Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou
Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.