Srnčí na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžičky solamyl olivový olej 2 dl červené víno voda nebo vývar 1 kg srnčí kýta 1/2 balíčku koření na zvěřinu mletý černý pepř
Postup Srnčí na víně
Postup přípravy receptu
-
Srnčí maso (kýtu, panenku) dobře očistíme a pokrájíme na kousky. Pak ho důkladně posypeme kořením na zvěřinu a opepříme, prsty koření k masu vtlačíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme ho v uzavřeném kastrolu 24 hodin uležet (je možné i déle)
Ve vyšším kastrolu s poklicí si rozpálíme asi lžíci oleje a pak do něj vložíme připravené maso. Orestujeme za občasného promíchání, pak přikryjeme poklicí
Maso pečeme minimálně hodinu, podle potřeby při vypečení šťávy maso podlijeme trochou vody nebo vývaru a průběžně mícháme
Před koncem přípravy přidáme k masu červené víno a v trošce vody rozmíchaný solamyl. Osolíme, promícháme, krátce povaříme a odstavíme
Srnčí na víně se vzniklou omáčkou podáváme s bramborovými hranolky, chutnalo by i s bramboráčky.