Velká nedělní bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/4 hrnku olej
4 ks vejce
1 hrnek mléko
1 kelímek smetana
1 ks prášek do pečiva
2 lžíce cukr moučka
1 balíček citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kostka tuk na pečení
1 balíček skořicový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché ingredience nasypeme do velké mísy, vejce, tuk, olej a smetanu lehce rozšleháme, nalijeme do mísy se suchou směsí a důkladně promícháme metlou nebo ručním šlehačem

  2. Vzniklé těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy na bábovku, nejlépe do silikonové formy. Pečeme zhruba 35 - 40 minut při teplotě 180 °C, ale bude dobré respektovat zkušenost s vlastní troubou. Troubu během pečení raději neotvíráme, aby bábovka neklesla. Hotovou bábovku zkontrolujeme píchnutím suchou špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je bábovka hotová

  3. Po vychladnutí velkou nedělní bábovku vyklopíme na sváteční talíř a posypeme moučkovým cukrem. Bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!