Vepřové nudličky s brokolicí a pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
pórek
brokolice
mletý pepř
sójová omáčka
vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si libové vepřové maso. Pokud máme maso prorostlé, tučné části odstraníme. Maso nakrájíme na tenké nudličky a připravíme marinádu z oleje, sojové omáčky a nahrubo mletého pepře. Maso s marinádou dobře promícháme a necháme odležet. Pokud vaření nespěchá, klidně maso necháme v lednici v uzavřeném obalu do druhého dne. Pokud ale chceme vařit hned, samozřejmě můžeme začít třeba za 5 minut

  2. Nakrájíme brokolici na menší růžičky a vložíme do vroucí vody asi na 2 minuty, potom scedíme a necháme okapat v cedníku. Pokud chceme jíst i nať pod růžičkami, pak ji také nakrájíme a vložíme do vroucí vody ještě o 2 minuty dříve než růžičky - nať se vaří pomaleji, ale rozhodně by bylo škoda ji vyhodit

  3. Rozpálíme pánev a vložíme naložené maso. Po chvíli restování a míchání maso zbělá a přidáme k němu nakrájený pórek a pak ještě připravenou brokolici. Osolíme a restujeme ještě chvilku společně. Maso by v pánvi nemělo být déle než 5 minut celkem, jinak začne tuhnout

  4. Vepřové nudličky s brokolicí a pórkem můžeme servírovat například s bílou rýží nebo s čerstvým pečivem. Určitě se bude hodit lehké suché bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!