Velký kefírový chleba z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžíce sůl 600 ml kefír 1 lžíce cukr krupice 320 g hladká mouka 1 lžíce drcený kmín 1 balíček sušené droždí 1 lžička celý kmín 140 g žitná mouka 1 - 2 hrstě lněná semínka 300 g grahamová mouka
Postup Velký kefírový chleba z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny (použijeme velké hnětače) nalijeme kefír i olej, zasypeme veškerou moukou a kmínem. Na jednu stranu pekárny dáme sůl a na druhou cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost velký, barva střední
Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme do pekárny semínka. Mohou být i dýňová nebo slunečnicová. Těsto během kynutí vystoupí až nahoru, ale nemusíte se bát, nepřeteče
Upečený velký kefírový chleba z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Kefírový chleba je výborný ke grilovanému masu nebo klobáskám.