Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, brokolicí a rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 400 ml vývar 12 - 15 ks rajčata 1 ks brokolice oregano mletý pepř muškátový oříšek kuřecí maso tavený sýr 1 ks červená cibule 200 ml smetana na vaření 4 porce tagliatelle
Postup Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, brokolicí a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme na oblíbený způsob, já doporučuji kombinaci - sůl, pepř, olivový olej, mletá sladká paprika, drcená bazalka). Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Menší rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekáme na jemno
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme. Brokolici povaříme v osolené vodě asi 5 minut (záleží na velikosti růžiček - prostě do poloměkka)
Maso osmahneme na pánvi a odložíme stranou. Na výpeku z masa necháme zesklovatět cibulku a zalijeme vývarem, ten může být nahrazen bujonem, ale ten nepoužívám. Necháme ho sevřít a přidáme smetanu, oregano, mletý pepř a trochu muškátového oříšku. Omáčku necháme chvíli vařit a poté přidáme tavený sýr na zahuštění, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Do takto připravené omáčky vmícháme maso, brokolici, rajčata a necháme ještě chvíli probublat, aby se chutě spojily. Na závěr do omáčky přidáme scezené těstoviny a promícháme
Smetanové tagliatelle s kuřecím masem, brokolicí a rajčaty rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.