Vepřová kýta ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1/2 lžičky tymián
grilovací koření
1 kelímek zakysaná smetana
2 plátky vepřová kýta
1 ks červená cibule
1 kelímek smetana na vaření
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, na krajích nařízneme. Po obou stranách mírně osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením

  2. Na pánvi rozpálíme olej a vepřovou kýtu po obou stranách osmahneme. Plátky vepřového dáme stranou

  3. Na vypečeném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, který jen krátce necháme zavonět. Vlijeme obojí smetanu, rozmícháme a ochutíme solí a tymiánem. Dáme zpátky maso a dusíme doměkka 10 - 15 minut

  4. Vepřovou kýtu ve smetanové omáčce podáváme s čerstvou zeleninovou přílohou a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!