Vepřové karé na smetanovém kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 lžíce kari 3 lžíce olivový olej 6 plátků tvrdý sýr mletý černý pepř 400 ml smetana na vaření 6 plátků vepřové karé bez kosti
Postup Vepřové karé na smetanovém kari
Postup přípravy receptu
-
Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky, které opláchneme a osušíme. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme
Do větší pánve s menší dávkou oleje vložíme plátky masa a zprudka opečeme z obou stran. Maso poté podlijeme vývarem a při nízké teplotě přikryté dusíme do změknutí
Kari promícháme se smetanou a námi oblíbený sýr nakrájíme na slabé plátky. Měkké maso zalijeme smetanou. Na každý kus masa položíme plátek sýra, přikryjeme a vidíme-li, že sýr se rozpouští, odendáme
Vepřové karé na smetanovém kari podáváme s rýží nebo hranolky.