Zdobený srnčí hřbet recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
140 g máslo
50 g strouhanka
50 g mandle
50 g mandle
150 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
50 g hladká mouka
tuk na vymazání
100 g čokoládová poleva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozdrobíme a necháme rozehřát ve vodní lázni, rozmícháme dohladka a vychladíme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou

  2. Máslo a 50 g cukru utřeme do bílé pěny, žloutky přidáváme jednotlivě a čokoládu po lžících. Bílek osolíme a ušleháme do tuhé konzistence, postupně přidáváme 100 g cukru a šleháme, až je sníh pevný a lesklý

  3. Strouhanku smícháme s mandlemi a moukou, opatrně promícháme také s připraveným sněhovým a čokoládovým krémem. Těsto vlijeme do formy a pečeme

  4. Hotový srnčí hřbet vyklopíme až za 15 minut, musí být vychladlý, ozdobíme loupanými mandlemi nakrájenými na tyčinky a v závěru polijeme polevou. Před krájením necháme zdobený srnčí hřbet vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!