Zdobený srnčí hřbet recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 140 g máslo 50 g strouhanka 50 g mandle 50 g mandle 150 g cukr krupice 100 g čokoláda na vaření 50 g hladká mouka tuk na vymazání 100 g čokoládová poleva strouhanka na vysypání
Postup Zdobený srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozdrobíme a necháme rozehřát ve vodní lázni, rozmícháme dohladka a vychladíme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
Máslo a 50 g cukru utřeme do bílé pěny, žloutky přidáváme jednotlivě a čokoládu po lžících. Bílek osolíme a ušleháme do tuhé konzistence, postupně přidáváme 100 g cukru a šleháme, až je sníh pevný a lesklý
Strouhanku smícháme s mandlemi a moukou, opatrně promícháme také s připraveným sněhovým a čokoládovým krémem. Těsto vlijeme do formy a pečeme
Hotový srnčí hřbet vyklopíme až za 15 minut, musí být vychladlý, ozdobíme loupanými mandlemi nakrájenými na tyčinky a v závěru polijeme polevou. Před krájením necháme zdobený srnčí hřbet vychladnout.