Pangasius s vinnou omáčkou a fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl máslo 1/2 ks cibule 150 ml smetana hladká mouka mletý bílý pepř 150 ml bílé suché víno 400 g filé z pangasiuse 150 g čerstvé zelené fazolové lusky
Postup Pangasius s vinnou omáčkou a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé fazolové lusky očistíme od stopek a omyjeme pod tekoucí vodou. Fazolky uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka, potom je scedíme a necháme okapat
Čerstvé filety pangasiuse omyjeme, osušíme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Rybí filety opečeme z obou stran na olivovém oleji dorůžova a uchováme na teple
Připravíme si vinnou omáčku. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme
a necháme na oleji zesklovatět. Potom přilijeme bílé víno a vše vaříme tak dlouho, dokud se víno neodpaří. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a ponorným mixerem rozmixujeme do hladké konzistence. Nakonec omáčku ještě krátce povaříme
Porce opečené ryby rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe fazolkami a přelijeme vinnou omáčkou. Pangasiuse s vinnou omáčkou a fazolkami podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.