Rychlá rajská s masovými knedlíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
strouhanka
ocet
4 lžíce sádlo
1 sklenice kečup
bobkový list
nové koření
4 lžíce hladká mouka
tuk na smažení
2 plechovky rajský protlak
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
mletý černý pepř
2 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, smícháme s vejcem. Pokud je směs řídká, přidáme podle potřeby strouhanku. Z masa tvoříme kuličky, které prudce opečeme na rozehřátém tuku

  2. Cibuli očistíme a nasekáme. Na sádle zpěníme posekanou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozmícháme, přidáme protlaky, kečup, koření a povaříme

  3. Na závěr rajskou omáčku přecedíme, vložíme masové kuličky a společně prohřejeme. Omáčku dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti

  4. Rychlou rajskou s masovými knedlíčky podáváme horkou a s knedlíky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!