Třešňovo-jogurtový moučník bez vajec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
80 g máslo
40 g marmeláda
cukr moučka
třešně
275 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
2 lžíce citronová šťáva
1 balíček kypřící prášek do pečiva
250 g bílý řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Třešně opláchneme a vypeckujeme. Změklé máslo utřeme s cukrem do krémové hmoty. K máslové hmotě přidáme bílý jogurt, citronovou šťávu s nastrouhanou citronovou kůrou a třešňovou marmeládu i s třešněmi a jemně promícháme

  2. K základu těsta přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy společně promícháme. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy s průměrem 24 cm

  3. Moučník pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Zda máme upečeno, vyzkoušíme asi po 35 minutách vpichem špejlí. Doba pečení záleží na troubě. Upečený moučník necháme na mřížce vychladnout

  4. Třešňovo-jogurtový moučník bez vajec můžeme ozdobit cukrem moučka a nakrájený vychutnávat u kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!