Třešňovo-jogurtový moučník bez vajec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g cukr 80 g máslo 40 g marmeláda cukr moučka třešně 275 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 2 lžíce citronová šťáva 1 balíček kypřící prášek do pečiva 250 g bílý řecký jogurt
Postup Třešňovo-jogurtový moučník bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Třešně opláchneme a vypeckujeme. Změklé máslo utřeme s cukrem do krémové hmoty. K máslové hmotě přidáme bílý jogurt, citronovou šťávu s nastrouhanou citronovou kůrou a třešňovou marmeládu i s třešněmi a jemně promícháme
K základu těsta přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy společně promícháme. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy s průměrem 24 cm
Moučník pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Zda máme upečeno, vyzkoušíme asi po 35 minutách vpichem špejlí. Doba pečení záleží na troubě. Upečený moučník necháme na mřížce vychladnout
Třešňovo-jogurtový moučník bez vajec můžeme ozdobit cukrem moučka a nakrájený vychutnávat u kávy.