Jihočeská kulajda s vejcem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžička ocet 400 g brambory 500 ml mléko 4 ks bobkový list hladká mouka 6 ks vejce natvrdo 1 kelímek smetana na vaření 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření
Postup Jihočeská kulajda s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kousky a dáme vařit. Do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme. Vaříme do změknutí brambor
Když nám brambory změknout, přidáme lžičku octa. V mléce rozmícháme lžíci hladké mouky a za stálého míchání přilijeme do polévky. Nakonec přidáme smetanu na vaření. Mícháme do bodu varu. Po mírném zchladnutí přidáme uvařená rozpůlená vejce. Kdo má rád, může si do polévky přidat sušené houby
Jihočeská kulajda s vejcem je vynikající s čerstvým pečivem nebo jen tak.