Bramborová polévka na červeno recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 5 - 6 ks brambory 1,5 lžička majoránka 1 ks cibule 1 lžička vegeta 1 lžička libeček 1 lžíce olivový olej 1,5 l zeleninový vývar 2 špetky mletý kmín 1,5 lžíce mletá sladká paprika 2 špetky čerstvě mletý pepř
Postup Bramborová polévka na červeno
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Když je cibulka zlatavá, zasypeme ji mletou paprikou, krátce osmahneme, přisypeme brambory a zalijeme vroucím vývarem. Přidáme pepř, libeček, mletý kmín, trošku vegety a přivedeme k varu. Bramborovou polévku vaříme asi 25 minut. Ke konci přidáme oloupané celé stroužky česneku a majoránku. Podle chuti ještě dosolíme. Bramborovou polévku na červeno necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci můžeme část brambor lehce rozšťouchat
Takto připravenou bramborovou polévku na červeno můžeme podávat. Na talíři ji můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.