Bramborová polévka na červeno recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
5 - 6 ks brambory
1,5 lžička majoránka
1 ks cibule
1 lžička vegeta
1 lžička libeček
1 lžíce olivový olej
1,5 l zeleninový vývar
2 špetky mletý kmín
1,5 lžíce mletá sladká paprika
2 špetky čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Když je cibulka zlatavá, zasypeme ji mletou paprikou, krátce osmahneme, přisypeme brambory a zalijeme vroucím vývarem. Přidáme pepř, libeček, mletý kmín, trošku vegety a přivedeme k varu. Bramborovou polévku vaříme asi 25 minut. Ke konci přidáme oloupané celé stroužky česneku a majoránku. Podle chuti ještě dosolíme. Bramborovou polévku na červeno necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci můžeme část brambor lehce rozšťouchat

  3. Takto připravenou bramborovou polévku na červeno můžeme podávat. Na talíři ji můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!