Dezert z mascarpone recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

40 g cukr
mandle
2 ks banán
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si dozlatova opražíme sekané mandle. Banán si nakrájíme na kolečka. Smetanu ke šlehání smícháme se ztužovačem smetany a vyšleháme tuhou šlehačku, kterou zlehka smícháme s mascarpone, bílým jogurtem, cukrem, vanilkovým cukrem a vytvoříme krém

  2. Do skleniček dáme na dno lžíci krému, na to naskládáme pár koleček banánu, znovu krém, posypeme mandlemi, znovu poklademe banánem, na to krém a nakonec posypeme znovu mandlemi. Takto dezert připravuji já, samozřejmě si můžete vrstvy změnit. Dezert se dá obměnit jiným ovocem, například jahodami nebo lesními plody

  3. Dezert z mascarpone podáváme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!