Vepřové maso na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej 1 ks cibule vegeta jíška 2 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 500 g vepřová plec 3 kuličky celý pepř 0,5 kostek masový bujon
Postup Vepřové maso na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme podle preferencí na kostičky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemno a 2 stroužky česneku na tenké plátky
V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř a necháme zesklovatět. Poté přidáme nakrájené maso a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme doměkka
Jakmile je maso hotové, zahustíme jíškou a povaříme. Poté prolisujeme zbylé stroužky česneku, podle chuti dochutíme vegetou či přidáme zbytek bujonu
Vepřové maso na česneku podáváme s vařenou rýží.