Jelení steak s ostružinovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl máslo mléko 2 ks hřebíček 2 - 3 ks šalotka 1 ks dýně ostružiny olivový olej 25 dl červené víno mletý černý pepř čerstvý rozmarýn 2 ks jelení steak
Postup Jelení steak s ostružinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Dýni zbavíme slupky a semínek, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s trochou soli a hřebíčkem. Když je dýně uvařená, hřebíček vyndáme a dýni scedíme. Přidáme máslo a trochu mléka a vše rozmixujeme
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájené šalotky. Chvíli opékáme, poté přidáme cukr a šalotky necháme zkaramelizovat
Pár ostružin (5 - 10 kusů) si dáme stranou. Do pánve, na které jsme připravovali šalotky, nalijeme červené víno (Merlot) a přidáme rozmarýn a ostružiny podle potřeby. Vaříme, dokud se nám neodpaří alkohol. Do hotové omáčky přidáme na půl rozkrojené ostružiny, které jsme si dali stranou
Steaky si naložíme 1 hodinu předem do rozmarýnu a pepře a olivového oleje. Na pánvi pak opečeme tak, jak kdo má rád
Jelení steak s ostružinovou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti.