Jelení steak s ostružinovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
máslo
mléko
2 ks hřebíček
2 - 3 ks šalotka
1 ks dýně
ostružiny
olivový olej
25 dl červené víno
mletý černý pepř
čerstvý rozmarýn
2 ks jelení steak

Postup přípravy receptu

  1. Dýni zbavíme slupky a semínek, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s trochou soli a hřebíčkem. Když je dýně uvařená, hřebíček vyndáme a dýni scedíme. Přidáme máslo a trochu mléka a vše rozmixujeme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájené šalotky. Chvíli opékáme, poté přidáme cukr a šalotky necháme zkaramelizovat

  3. Pár ostružin (5 - 10 kusů) si dáme stranou. Do pánve, na které jsme připravovali šalotky, nalijeme červené víno (Merlot) a přidáme rozmarýn a ostružiny podle potřeby. Vaříme, dokud se nám neodpaří alkohol. Do hotové omáčky přidáme na půl rozkrojené ostružiny, které jsme si dali stranou

  4. Steaky si naložíme 1 hodinu předem do rozmarýnu a pepře a olivového oleje. Na pánvi pak opečeme tak, jak kdo má rád

  5. Jelení steak s ostružinovou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!