Plátky z jelení kýty s plněnou bramborou jihotyrolským špekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

pažitka
mletý bílý pepř
2 snítky čerstvý tymián
mořská sůl
celý barevný pepř
40 ml extra panenský olivový olej
600 g jelení kýta bez kosti
jedlá jodová sůl
120 ml zakysaná smetana 24%
80 g jihotyrolský špek
400 g předvařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Jelení kýtu rozdělíme na jednotlivé šály, ze kterých krájíme stejně široké plátky. Maso potřeme olivovým olejem a proložíme nadrhnutím tymiánem. Takto připravené maso můžeme nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití

  2. Maso upravujeme na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnou a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut a 100 °C

  3. Takto upravené a odpočinuté plátky z jelení kýty můžeme teprve servírovat. V našem případu s vařenou bramborou ve slupce s tence nakrájeným jihotyrolským špekem. Kdy bramboru servírujeme na tučnou zakysanou smetanu, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem. Tato brambora se může také takto servírovat pouze s grilovanou zeleninou a zakysaná smetana bude ochucená i česnekem

  4. Recept od šéfkuchaře Lukáše Uhera, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  5. Uher Lukáš - předseda severočeské asociace AKČ ČR, šéfkuchař Hotel a restaurace Větruše Ústí n.L.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!