Vepřové nudličky na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 10 dkg sádlo vegeta 0,5 kostek masox 2 lžíce hladká mouka drcený kmín 20 dkg mražená zelenina 500 g vepřové maso mletý černý pepř
Postup Vepřové nudličky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu. Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka
Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou. Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky, necháme projít varem a odstavíme
Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory a popřípadě s těstovinou. Pokrm můžeme obohatit kyselou okurkou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.