Vepřové nudličky na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 dkg sádlo
vegeta
0,5 kostek masox
2 lžíce hladká mouka
drcený kmín
20 dkg mražená zelenina
500 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno

  2. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu. Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka

  3. Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou. Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky, necháme projít varem a odstavíme

  4. Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory a popřípadě s těstovinou. Pokrm můžeme obohatit kyselou okurkou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!