Celozrnné těsto na pizzu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
200 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
300 g celozrnná pšeničná mouka
0,33 kostek čerstvé droždí
1,5 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrolíme do vlažné vody, přidáme olivový olej, sůl a mouku. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici v zavřené plastové krabičce, protože těsto nesmí vykynout

  2. Z těsta na pizzu vyválíme opravdu tenký plát (aby se nám pizza dostatečně upekla), na který pokládáme ingredience dle chuti. Pizzu pečeme zprudka na pečícím papíře dokud okraje nezezlátnou a těsto není křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!