Vepřová kotleta v celozrnném listovém těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce majonéza
mletý bílý pepř
mletý kmín
tvrdý sýr
4 plátky moravské uzené
8 lžic jemný kečup
4 ks vepřová kotleta bez kosti
1 balíček celozrnné listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a okořeníme. Pak použijeme tenderizér k rozrušení masových vláken

  2. Celozrnné listové těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na 4 díly

  3. Na každý díl položíme připravenou kotletu, potřeme 2 lžícemi kečupu a jednou lžící majonézy. Navrch položíme plátek moravského masa. Listové těsto zabalíme do psaníčka a okraje založíme dospod. Důležité je těsto dobře utáhnout a přimáčknout

  4. Vepřové kotlety v listovém těstě dáme na plech vyložený pečícím papírem a troubu rozpálíme na 250 °C. Kotlety na tuto teplotu pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme ještě přibližně hodinu

  5. Před podáváním posypeme upečenou kapsu strouhaným sýrem. Vepřové kotlety pečené v celozrnném listovém těstě podáváme například s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!