Vepřová kotleta v celozrnném listovém těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce majonéza mletý bílý pepř mletý kmín tvrdý sýr 4 plátky moravské uzené 8 lžic jemný kečup 4 ks vepřová kotleta bez kosti 1 balíček celozrnné listové těsto
Postup Vepřová kotleta v celozrnném listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a okořeníme. Pak použijeme tenderizér k rozrušení masových vláken
Celozrnné listové těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na 4 díly
Na každý díl položíme připravenou kotletu, potřeme 2 lžícemi kečupu a jednou lžící majonézy. Navrch položíme plátek moravského masa. Listové těsto zabalíme do psaníčka a okraje založíme dospod. Důležité je těsto dobře utáhnout a přimáčknout
Vepřové kotlety v listovém těstě dáme na plech vyložený pečícím papírem a troubu rozpálíme na 250 °C. Kotlety na tuto teplotu pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme ještě přibližně hodinu
Před podáváním posypeme upečenou kapsu strouhaným sýrem. Vepřové kotlety pečené v celozrnném listovém těstě podáváme například s kyselou okurkou.