Sekaná z pohanky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks vejce majoránka 1 ks cibule mletý bílý pepř 1 hrnek ovesné vločky 100 g pohanka lámanka 100 g pohanka kroupy 1 balení marinovaný sýr tofu
Postup Sekaná z pohanky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pohanku uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tofu nakrájíme na kostičky
K pohance přidáme ovesné vločky, cibuli, česnek a koření. Česnek, cibuli, sůl, mletý pepř a další koření přidáváme podle svého uvážení, někdo má rád sekanou ostřejší, někdo naopak ne. Sůl používám himalájskou a pepř bílý
Vše promícháme a nakonec přidáme nakrájené tofu, dáme do trouby a pečeme na asi 150 °C po dobu 45 minut. Já osobně to jeden den upeču a nechám do dalšího dne odležet, sekaná z pohanky se tak lépe krájí. Nahřívám v horkovzdušné troubě, mikrovlnou jsem vyhodila
Sekanou z pohanky podáváme s čerstvou zeleninou, ale samozřejmě je vhodná i bramborová kaše, nebo nezdravé opečené brambory.