Rajčatová tarhoňa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
5 - 6 ks rajčata
2 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka
mletý barevný pepř
1 lžíce sušená petrželka
1 dl rajčatové pyré
provensálské bylinky
400 g tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Velká rajčata omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibulku očistíme a část bez natě nakrájíme na drobná kolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a hned vsypeme nakrájená rajčata a přilijeme rajčatové pyré. Na středním plameni necháme probublávat, osolíme, opepříme, doplníme provensálskými bylinkami. Občas promícháme. Takto dusíme do změknutí, stačí 10 minut

  3. Mezitím si podle návodu připravíme tarhoňu. Já vsypala do vroucí osolené vody a vařila 5 minut. Tarhoňu po uvaření scedíme a ihned vsypeme do rajčatové směsi. Důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme

  4. Rajčatovou tarhoňu podáváme jako jednoduchý hlavní chod, který je vhodný i pro vegetariány. Sypeme petrželkou a pokud máme, tak i parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!