Zeleninová rajčatová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička tymián 150 g mrkev 1 sklenice rajčatový protlak 1 ks chilli paprička mletý pepř 100 g kedluben 1/2 balíčku mražený hrášek voda na podlití 1 sklenka sterilovaná paprika 1 kostka zeleninový bujon 1 svazek jarní cibulka s natí
Postup Zeleninová rajčatová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou zeleninu očistíme, sterilovanou slijeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, kedluben na menší kostky
Na pánvi rozehřejeme plátek másla, na kterém osmahneme jarní cibulku i s natí. Přidáme mrkev, kedluben, mražený nebo čerstvý hrášek a zalijeme horkou vodou. Do hrnce vhodíme kostku bujonu, jednu chilli papričku a necháme dusit. Když je zelenina poloměkká, přilijeme rajský protlak (nemusíme šetřit). Podle chuti můžeme ještě osolit a opepřit. Zeleninovou rajčatovou omáčku dusíme do změknutí, asi 5 minut před koncem dušení přidáme sterilovanou papriku. Na závěr dochutíme tymiánem. Omáčka by měla být hustá, ale přirozeným odpařením vody a množstvím zeleniny, nezahušťujeme moukou apod. Vyjmeme chilli papričku
Zeleninovou rajčatovou omáčku rozdělíme do misek a podáváme jako hlavní chod, vegetariánům postačí.