Zeleninová rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička tymián
150 g mrkev
1 sklenice rajčatový protlak
1 ks chilli paprička
mletý pepř
100 g kedluben
1/2 balíčku mražený hrášek
voda na podlití
1 sklenka sterilovaná paprika
1 kostka zeleninový bujon
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou zeleninu očistíme, sterilovanou slijeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, kedluben na menší kostky

  2. Na pánvi rozehřejeme plátek másla, na kterém osmahneme jarní cibulku i s natí. Přidáme mrkev, kedluben, mražený nebo čerstvý hrášek a zalijeme horkou vodou. Do hrnce vhodíme kostku bujonu, jednu chilli papričku a necháme dusit. Když je zelenina poloměkká, přilijeme rajský protlak (nemusíme šetřit). Podle chuti můžeme ještě osolit a opepřit. Zeleninovou rajčatovou omáčku dusíme do změknutí, asi 5 minut před koncem dušení přidáme sterilovanou papriku. Na závěr dochutíme tymiánem. Omáčka by měla být hustá, ale přirozeným odpařením vody a množstvím zeleniny, nezahušťujeme moukou apod. Vyjmeme chilli papričku

  3. Zeleninovou rajčatovou omáčku rozdělíme do misek a podáváme jako hlavní chod, vegetariánům postačí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!