Žampionovo-rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 ks rajče
10 ks žampiony
1 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
voda na podlití
2 špetky mletý barevný pepř
1 lžíce tamari omáčka
1/2 lžičky 12-ti bylinná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky očistíme a i s natí je nasekáme nadrobno. Velké žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak omytá masitá rajčata

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, pak přidáme žampiony a orestujeme. Po 2 minutách podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec přihodíme rajčata a na středním plameni necháme asi 5 - 7 minut dusit, k závěru přidáme tamari omáčku a ještě krátce prohříváme. Podle potřeby můžeme zahustit hraškou (bezlepková směs k zahušťování), ale většinou není potřeba

  3. Žampionovo-rajčatovou omáčku podáváme s pečivem, ale výborně doplní také těstoviny či rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!