Žampionovo-rajčatová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 - 6 ks rajče 10 ks žampiony 1 lžíce olivový olej 1 svazek jarní cibulka voda na podlití 2 špetky mletý barevný pepř 1 lžíce tamari omáčka 1/2 lžičky 12-ti bylinná sůl
Postup Žampionovo-rajčatová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulky očistíme a i s natí je nasekáme nadrobno. Velké žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak omytá masitá rajčata
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, pak přidáme žampiony a orestujeme. Po 2 minutách podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec přihodíme rajčata a na středním plameni necháme asi 5 - 7 minut dusit, k závěru přidáme tamari omáčku a ještě krátce prohříváme. Podle potřeby můžeme zahustit hraškou (bezlepková směs k zahušťování), ale většinou není potřeba
Žampionovo-rajčatovou omáčku podáváme s pečivem, ale výborně doplní také těstoviny či rýži.