Buchta z limonády recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 lžic olej
3 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce rum
300 g cukr moučka
200 g cukr moučka
3 dl limonáda
1 balíček vanilkový cukr
450 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
3 lžíce granko
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, olej a oba druhy cukru vyšleháme elektrickým šlehačem (5 minut) na hladký krém

  2. Potom přidáme na střídačku po troškách mouku smíchanou s práškem do pečiva a limonádu s příchutí pomeranče nebo citronu

  3. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Buchta zezlátne a kraje odstoupí od plechu

  4. Máslo utřeme s mletým cukrem, ovocným grankem (kakaem) a rumem (smetanový koňak nebo

  5. rel="nofolow">jahodový likér) na hladký krém a natřeme na ještě teplou buchtu

  6. Buchtu z limonády ozdobíme ovocným grankem

  7. V tomto případě jsem použila llimonádu s příchutí pomeranče, meruňkové granko, jahodový likér a jahodové granko na posypání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!