Hermelínová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 250 g máslo 2 lžičky kmín 2 lžíce hořčice 450 g hermelín mletý pepř 2 svazky jarní cibulka 3 ks řapíkatý celer 5 lžiček mletá sladká paprika čerstvé bylinky
Postup Hermelínová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Cibuli s celerem očistíme a nakrájíme na tenká kolečka
Máslo s hořčicí utřeme do pěny. Vnitřek hermelínu nahrubo nakrájíme, smícháme s kmínem, mletou sladkou paprikou, pepřem a hořčicovým máslem. Nakonec do hermelínové pomazánky vmícháme cibulku s celerem. Podle chuti dosolíme, můžeme přidat i na jemno nasekané čerstvé bylinky
Hermelínovou pomazánku podáváme s pečivem, hodí se i k přípravě chlebíčků a jednohubek
Foto: Shutterstock.com
Poznámka: Na fotografii je pomazánka bez mleté papriky, lze připravit i tuto variantu.