Hermelínová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
250 g máslo
2 lžičky kmín
2 lžíce hořčice
450 g hermelín
mletý pepř
2 svazky jarní cibulka
3 ks řapíkatý celer
5 lžiček mletá sladká paprika
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Cibuli s celerem očistíme a nakrájíme na tenká kolečka

  2. Máslo s hořčicí utřeme do pěny. Vnitřek hermelínu nahrubo nakrájíme, smícháme s kmínem, mletou sladkou paprikou, pepřem a hořčicovým máslem. Nakonec do hermelínové pomazánky vmícháme cibulku s celerem. Podle chuti dosolíme, můžeme přidat i na jemno nasekané čerstvé bylinky

  3. Hermelínovou pomazánku podáváme s pečivem, hodí se i k přípravě chlebíčků a jednohubek

  4. Foto: Shutterstock.com

  5. Poznámka: Na fotografii je pomazánka bez mleté papriky, lze připravit i tuto variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!