Lotrinské špagety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
tymián
rajčatový protlak
100 g sýr
300 g těstoviny
200 ml červené víno
200 ml kysaná smetana
mletý pepř
300 g mleté maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom vše zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu, vmícháme rajčatový protlak a podusíme, až maso změkne

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Téměř měkké těstoviny scedíme, osušíme a smícháme s mletým masem. Směsí naplníme zapékací misku vymazanou tukem, zalijeme kysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme lotrinské špagety asi 20 minut

  3. Upečené lotrinské špagety podáváme se zeleninovým salátem nebo jen tak

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!