Čertíci z brambor recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks brambory
1/2 ks cibule
kukuřice
1 špetka mletá paprika
3 ks tavený sýr
paprika (červená)
celý černý pepř
1 kelímek plnotučný tvaroh
mini mrkvičky
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Vaříme ve vodě asi 30 minut, dokud nezměknou. Brambory nemusíme vařit pouze dvě. Když jich uvaříme více, vyrobíme i více čertíků, nebo pak zbylé brambory využijeme na jiný pokrm z vařených brambor

  2. Tvaroh v misce ušleháme se třemi trojúhelníčky taveného sýra. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, špetku mleté papriky a sůl

  3. Uvařené brambory na spodní části seřízneme, aby lépe stály. Brambory neloupeme. Na vrch každé brambory lžící navršíme umíchaný tvaroh, který představuje hlavu čertíka. Jeho obličej můžeme zdobit podle vlastní fantazie a je možné k tomu využít i jinou zeleninu, než je uvedená. Já jsem na rohy použila mini mrkvičky, na nos zrnka sterilované kukuřice, na vlásky zelenou petrželovou nať. Oči jsou dvě kuličky pepře a pusa je ukrojený kousek červené papriky. Vše stačilo lehce vmáčknout na správné místo na tvarohové hlavičce

  4. Čertíci z brambor jsou za chvíli hotoví, jen se zakousnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!