Pikantní hermelínová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 50 - 70 g máslo 2 lžíce majonéza 3 - 4 lžíce pivo 200 g hermelín 2 ks jarní cibulka tabasco mletý římský kmín 1 lžička mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Pikantní hermelínová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Cibulku i s natí očistíme a jemně usekáme. Vyzrálé hermelíny nakrájíme na kostičky a vidličkou co nejvíce rozmělníme. Potom přidáme změklé máslo, kmín a obě mleté papriky. Ze směsi ušleháme hutný krém, který podle potřeby naředíme pivem. Nakonec vmícháme jarní cibulku a majonézu. Pomazánku osolíme, dochutíme tabascem a necháme v chladu rozležet
Pikantní hermelínovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.