Kari polévka s kuřecím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 20 g máslo 300 g brambory 700 ml voda 50 g pórek 200 g kuřecí prsa mletý bílý pepř 100 ml smetana na vaření 1 kostka slepičí bujón 1 hrst nať jarní cibulky 1 lžíce jemné kari koření
Postup Kari polévka s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ke konci vaření k bramborám přidáme kostku slepičího bujónu a krátce povaříme. Uvařené brambory s vývarem rozmixujeme a odstavíme
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Omytý pórek nakrájíme na nudličky. Nať jarní cibulky usekáme na kolečka
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na kterém necháme krátce zpěnit pórek a česnek. Potom ihned vmícháme plátky kuřecího masa, které zvolna opékáme. Jakmile maso zbělá, vmícháme kari koření, zalijeme vývarem s rozmixovanými brambory a 5 minut povaříme. Nakonec polévku zjemníme sladkou smetanou
Kari polévku s kuřecím masem zdobíme petrželkou a podáváme s česnekovým toastem nebo topinkou.