Kari polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
20 g máslo
300 g brambory
700 ml voda
50 g pórek
200 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
100 ml smetana na vaření
1 kostka slepičí bujón
1 hrst nať jarní cibulky
1 lžíce jemné kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ke konci vaření k bramborám přidáme kostku slepičího bujónu a krátce povaříme. Uvařené brambory s vývarem rozmixujeme a odstavíme

  2. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Omytý pórek nakrájíme na nudličky. Nať jarní cibulky usekáme na kolečka

  3. V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na kterém necháme krátce zpěnit pórek a česnek. Potom ihned vmícháme plátky kuřecího masa, které zvolna opékáme. Jakmile maso zbělá, vmícháme kari koření, zalijeme vývarem s rozmixovanými brambory a 5 minut povaříme. Nakonec polévku zjemníme sladkou smetanou

  4. Kari polévku s kuřecím masem zdobíme petrželkou a podáváme s česnekovým toastem nebo topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!