Kari rýže se šafránem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1,5 - 2 hrnky voda šafrán olivový olej kari koření 100 g balkánský sýr smetana na vaření 1 hrnek jasmínová rýže 100 g eidam 45%
Postup Kari rýže se šafránem
Postup přípravy receptu
-
Jasmínovou rýži dobře propláchneme, až je voda čirá. Rýži vsypeme do hrnce, přidáme lžičku soli, lžičku kari a lžíci oleje. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí
Mezitím sýry nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme je dohromady
Podušenou rýži odstavíme, přidáme pár lžic smetany a jen lehce promícháme. Znovu přikryjeme a necháme jen tak "dojít". Ještě do teplé rýže vmícháme sýr, šafrán a podle chuti i jiné koření
Kari rýži se šafránem podáváme v mističkách jako hlavní chod. Stačí doplnit sterilovanou okurkou apod
Na odměření rýže použijeme velký hrnek (0,4l).