Krémová špenáto-fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
100 g anglická slanina
100 ml smetana ke šlehání
1 hrst zelená petrželka
mletý černý pepř
875 ml zeleninový bujon
2 konzervy červené fazole ve slaném nálevu
300 g čerstvý baby špenát
Postup Krémová špenáto-fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a petrželku nasekáme na jemno
V hrnci na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme scezené a propláchnuté fazole (400 g) a vlijeme zeleninový vývar. Dále přidáme propláchnutý špenát a petrželku a přivedeme k varu
Poté sundáme špenátovo-fazolovou polévku z ploténky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme
Krémovou špenáto-fazolovou polévku ozdobíme na talíři osmaženou slaninou nakrájenou na kostičky a můžeme i posypat strouhaným sýrem.