Výborná buchta s Margotkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 dkg cukr 2 ks vejce máslo 10 dkg máslo 2 - 4 lžíce rum 1 ks žloutek 1 hrnek cukr krupice čokoláda na vaření 2 hrnky polohrubá mouka 1 ks smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva olej na vymazání mouka na vysypání 1 hrnek tyčinka Margot
Postup Výborná buchta s Margotkou
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, smetanu a nastrouhanou velkou Margotku. Pokud bude těsto příliš husté, přidáme trochu mléka
Plech si vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Buchtu pečeme v troubě při 180 °C, asi 20 minut., až bude buchta narůžovělá
Mezitím než se buchta upeče, připravíme si krém. Nejprve si rozpustíme máslo, přidáme žloutek, cukr a rum. Vzniklý krémem buchtu za horka polijeme, krém rozetřeme a necháme vsáknout. Buchtu necháme vychladnout a poté ji polijeme polevou z rozpuštěné čokolády na vaření a másla. Buchtu dáme odležet do lednice nebo jinam do chladu
Výbornou buchtu s Margotkou nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník například ke svačině.